Mõtlen oma 3-aastasele pojale, kes kasvas sel aastal pea 10cm ja jõudis märgilise 1-meetri latini. Tema kõne- ja liikumisosavus arenes sel aastal plahvatuslikult, tekkis oskus luua spontaanset luulet, mille juurde tuleb teinekord ka sobilik lauluviis. Ta õppis oma kolmerattalise tõuksiga rulaväljakutel trikitama ja lasteaeda minekuga seoses lõi temas välja õpetaja ja organiseerija, kes pidevalt vägesid juhib ükskõik, kas siis pereliikmete, sõprade, kaisuloomade või fantaasiategelaste seas.

Sarnane plahvatuslik areng on toimunud ka Sunergoses. Meie tiimi suurus kahekordistus, kasvades kolmeliikmelisest kuueliikmeliseks. Selle tulemusena tekkis vajadus rohkem ninapidi koos olla, et üksteiselt õppida ja kogemusi vahetada ning me kujundasime endale päris oma pesa. Oleme proovinud erinevates kooslustes koos klientidega töötamist, õppides selles protsessis üksteiselt ning katsetades oma identiteedi piire. Arendasime edasi ka oma veebikodu ja avasime coachingu kaartide ja juhtimise teemaliste raamatute e-poe.

Oleme tohutult tänulikud oma klientidele, kes meid on usaldanud! Neid oli 2019 aastal meie siiski veel väikese meeskonna jaoks märkimisväärne hulk – pakkusime teenuseid 40 organisatsioonile ja ettevõttele, töötades sealhulgas kolme rahvusvahelisele kliendiga nii Eestis kui väljaspool.

Mööduv aasta pakkus meile palju uusi võimalusi toetada organisatsioone ja meeskondi läbi meie tiimiliikmete kogemuste ning uute teenuste. Mõned näited:

  • Ettevõtete ja organisatsioonide strateegiliste valikute tegemise ja strateegia koostamise protsessi juhtimine.
  •  Organisatsioonide väärtuste välja valimine ja nende läbi arutamine ning sisuline täpsustamine koos kõigi töötajatega.
  • Kahe ettevõtte ühinemise projektide ja protsesside juhtimine.
  •  Emotsioonide juhtimise töötoad – teema, mis on ettevõtetes enamasti vähe tähelepanu saanud. Aitasime juhtidel läbi praktiliste harjutuste ja oskuste saada teadlikumaks enda emotsioonidest ja nende mõjust teistele meeskonnaliikmetele ning sellest, kuidas enda emotsioone teadlikult juhtida.
  •  Ettevõtete ja organisatsioonide teenuste disain ja teenusepõhise juhtimise käivitamine nendes organisatsioonides.
  • Organisatsioonisisene personaliteenuse vajaduste kaardistamine ja personaliteenuse arengusihtide seadmine.
  • Müügijuhtimise põhimõtete ja müügiprotsesside kokku leppimise töötoad erinevates ettevõtetes.
  • Juhtide enesearengu ringid, mis toetasid osalevaid juhte sihtide teadlikul seadmisel ja nende poole liikumisel.
  • Individuaalne coaching liidritele, kes soovisid personaalset tuge ja fookust oma juhtimisväljakutsetega tegelemisel.

Isiklikus elus on meil kõigil samuti olnud märgilisi kogemusi.

Eliisa suuremad saavutused lõppeval aastal on seotud kooriga, mida ta dirigeerib. Nimelt võitis E STuudio noortekoor maikuus Euroopa koorilaulu Grand Prix konkursil Prantsusmaal 2. koha, juulis tähistati laulupeo 150. juubeliaastat ja osaleti XXVII laulupeol „Minu arm“. Aasta teises pooles toimusid väga meeldejäävad ja olulised kontserdid – eesti heliloojate muusika esitamine Arvo Pärdi keskuses oktoobris ja kontsertkava koostöös Tiit Kikasega detsembris.

Ennu peresse sündis neljas pesamuna ja pere juurdekasvu ning pingsa töögraafiku kõrvalt lõpetas ta edukalt 3-aastase grupi superviisori ja coachi väljaõppe, saavutades rahvusvaheliselt tunnustatud coach’i staatuse.

Reeda jaoks oli isiklikus elus märgilise tähtsusega raskest terviseseisundist tervenemine, mille käigus ta õppis, kuidas võtta ühelt poolt vastutus oma keha ja tervise eest ning teiselt poolt usaldada oma intuitsiooni ja looduslikke ravimeetodeid, et oma immuunsust tugevdada ning toetada keha isetervenemise võimet.

Haide nautis sel suvel tõeliselt nädalaajalist rännakut koos abikaasaga Võrumaa looduses ja maakohtades. See andis talle võimaluse iga keha rakuga puhata ning luua ruumi uutele unistustele seoses oma perega ja maakodu renoveerimisega. Maakodus said kogu perega veedetud ka esimesed jõulud.

Maarika aasta tipphetkeks oli Viimsi kohvikute päeva raames Aksi saarel kodukohviku avamine, mida külastas sel aastal Ilmataadi soosingul rekordiliselt 300 külastajat. Rannaäär oli paate pungil täis ja terve pere oli hommikust õhtuni rakkes. Õnneks jagus mõnusat söögi ja joogipoolist ka kõige viimastele saarele jõudjatele. Maarika oli uhke ja õnnelik oma pere ühise pingutuse üle selles peadpööritavas möllus.

Monika tegeles oma Tartu-kodu renoveerimisega ja nautis kolme põlvkonna: Monika isa, tema enda ja 3-aastase poja ühist nokitsemist vana maja kallal, mis sel aastal sai nii kaugele, et jõulude ajal oli seal võimalik esmakordselt ööbida.

Ootame põnevusega, mida järgmine ilusa ümmarguse numbriga 2020 aasta, nii meile kui meie klientidele toob!

Edukat ja arendavat uut aastat soovivad
Eliisa, Enn, Reet, Haide, Maarika ja Monika

Categories: Sunergos